Woningcorporaties

Het bouwen en onderhouden van betaalbare huurwoningen is de kerntaak van een woningcorporatie. Van een afstandje bekeken lijkt dat simpel, maar dat is het zeker niet. Woningcorporaties vervullen namelijk een veel groteren rol binnen de maatschappij. Zij vervullen een belangrijke en onmisbare rol binnen het netwerk van organisaties dat over leefbaarheid gaat.

 

Huurders en regelgeving

Woningcorporaties kunnen daardoor tegen diverse zaken aanlopen. Van huurders die niet betalen, overlast veroorzaken, hun tuin niet onderhouden of plots een hennepkwekerij in het gehuurde blijken te hebben tot vraagstukken over renovatie, uitponding, het scheiden van wonen en zorg, Corporatie Governance en nog veel meer.

Door de grote hoeveelheid aan regelgeving is het soms lastig om adequaat op al deze vraagstukken in te spelen. Doordat Sipke en Ilse veel ervaring hebben met het werken voor woningcorporaties, kunnen zij helpen bij het behandelen van deze vraagstukken. Mede omdat beide intern werkzaamheden hebben verricht voor een aantal woningcorporaties, weten zij als geen ander dat woningcorporaties roerige tijden meemaken en zijn zij op de hoogte van de actuele juridische vraagstukken. Gelukkig kennen zij ook de oplossingen die daarbij horen.

 

 

Mogelijkheden in juridische ondersteuning voor woningcorporaties

De werkzaamheden die Sipke en Ilse voor woningcorporaties verrichten zijn zeer divers. Zij ontzorgen op het gebied van huurrecht door het opstellen van (bijzondere) huurovereenkomsten en huurvoorwaarden, het voeren van ontruimingsprocedures, het onderhandelen met huurdersbelangenorganisaties en het beantwoorden van zeer uiteenlopende huurrechtelijke vraagstukken. Verder ondersteunen zij vastgoedafdelingen, onder meer door het beoordelen en opstellen van (bouw)contracten, het begeleiden bij de uitponding van de woningvoorraad en renovatietrajecten.

Daarnaast behoort ook de typische “corporatie wet- en regelgeving” tot hun expertise. Zij kunnen derhalve ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van volkshuisvesting (herziene Woningwet, BTIV), het scheiden van wonen en zorg, de Warmtewet en Corporate Governance. Daardoor zijn zij ook een gesprekspartner op bestuurlijk niveau en kunnen zij helpen met het verbeteren van uw compliance en juridische kwaliteitszorg.

Naast het behandelen van losse zaken bestaat de mogelijkheid om zowel thematisch als alle voorkomende juridische werkzaamheden voor een vaste prijs bij Bosma van Ast vastgoedadvocaten onder te brengen. Sipke en Ilse kunnen daarnaast gedetacheerd worden binnen uw organisatie, maar ook cursussen en workshops verzorgen over diverse onderwerpen.

Haal VloerSterk als eerste over de vloer

Bel, mail of Whatsapp Jelle en Robert voor al uw vloer vragen.

Noord-Nederland (Robert) 06- 227 82 506 

Midden-Nederland (Jelle) 06- 462 24 658