Recreatieparken

Mensen komen op een recreatiepark om onbekommerd te genieten van hun vrije tijd. Het laatste wat je als eigenaar van een recreatiewoning, een parkeigenaar of beheerder dus wilt, zijn juridische geschillen.

 

Ruzie om uiteenlopende geschillen

Echter, opvallend vaak komt het op recreatieparken voor dat men met elkaar in de clinch ligt. De geschillen zijn uiteenlopend. Eigenaren die hun parkbijdragen niet betalen, bijvoorbeeld omdat zij ontevreden zijn over het onderhoud van de gemeenschappelijke voorzieningen. Eigenaren die hun recreatiewoning verhuren buiten de beheerder om. Eigenaren die onderling ruzie maken omdat de haag van de buurman het uitzicht belemmerd en zo zijn er vele andere onderwerpen die worden uitgevochten op een recreatiepark terwijl men kwam om te onspannen.

 

Onduidelijke situaties door juridische constructies

De oorzaken van deze geschillen hebben veelal hun oorsprong in vaak lastige en ondoorzichtige juridische constructies die op een recreatiepark worden gebruikt. Vaak is ofwel gekozen om het recreatiepark te splitsen in appartementsrechten en heeft het park een VvE, ofwel er is sprake van losse kavelverkoop waarbij vaak een zogenaamde beheervereniging wordt opgericht die de belangen van de gezamenlijke eigenaren op het recreatiepark behartigt. Elke constructie kent zijn eigen regels. Daarnaast worden dan ook nog vaak contracten afgesloten met beheerders en verhuurbemiddelaars.

 

 

Kies een passende constructie voor uw recreatiepark

Bij het ontwikkelen van een recreatiepark wordt alleen niet altijd even goed nagedacht over de inrichting van de verschillende constructies, zodat notariële akten en overeenkomsten onduidelijk kunnen zijn. Daardoor is vaak moeilijk te bepalen wat de rechten en verplichtingen zijn van diverse betrokken partijen. Hierdoor kunnen eindeloze discussies ontstaan die uiteindelijk kunnen uitmonden in langslepende gerechtelijke procedures. Een gerechtelijke procedure kent vaak alleen maar verliezers, want zo gezellig recreëert het namelijk niet meer na het voeren van een procedure.

Dergelijke procedures vallen te voorkomen wanneer bij de ontwikkeling van een recreatiepark (extra) aandacht wordt geschonken aan de juridische constructies op het park en de inhoud van de daarbij behorende contracten en notariële akten. Ilse van Ast is hierin gespecialiseerd. Zij staat in dat kader al jarenlang parkeigenaren, eigenaren van recreatiewoningen, beheerders, verhuurbemiddelaars,  (beheer)verenigingen en VVE’s afkomstig uit het hele land bij. Bij voorkeur bij de totstandkoming van de contractvorming, maar ook wanneer partijen eenmaal in discussie zijn geraakt kan zij ter zake adviseren, assisteren bij onderhandelingen of optreden in gerechtelijke procedures.

 

Ondersteuning of advies nodig?

Dergelijke procedures vallen te voorkomen wanneer bij de ontwikkeling van een recreatiepark (extra) aandacht wordt geschonken aan de juridische constructies op het park en de inhoud van de daarbij behorende contracten en notariële akten.

Ilse van Ast is hierin gespecialiseerd. Zij staat in dat kader al jarenlang parkeigenaren, eigenaren van recreatiewoningen, beheerders, verhuurbemiddelaars,  (beheer)verenigingen en VVE’s afkomstig uit het hele land bij. Bij voorkeur bij de totstandkoming van de contractvorming, maar ook wanneer partijen eenmaal in discussie zijn geraakt kan zij ter zake adviseren, assisteren bij onderhandelingen of optreden in gerechtelijke procedures.

Haal VloerSterk als eerste over de vloer

Bel, mail of Whatsapp Jelle en Robert voor al uw vloer vragen.

Noord-Nederland (Robert) 06- 227 82 506 

Midden-Nederland (Jelle) 06- 462 24 658