Huurrecht

Sipke en Ilse hebben jarenlage ervaring op het gebied van huurrecht en werken veel voor woningcorporaties. Daarnaast behoren ook particuliere en bedrijfsmatige (ver)huurders van woonruimte tot hun opdrachtgevers.

 

Huurrecht woon- en bedrijfsruimte

Huurrecht woonruimte is een bijzonder gebied binnen het huurrecht, met specifieke regelgeving. Voor huurders van woonruimte geldt bijvoorbeeld een veel verdergaande huurbescherming dan voor huurders van bedrijfsruimte. Zo is het slechts onder beperkte voorwaarden mogelijk om een huurovereenkomst voor bepaalde tijd te sluiten, en is het daarom voor verhuurders lastig om een huurder tussentijds uit een woning te krijgen.

 

Wettelijke bepalingen bij huur

Naast de wettelijke bepalingen die voor de huur van woonruimte gelden, kent de wet ook bepalingen speciaal voor de huur van bedrijfsruimte, onderverdeeld in een afdeling voor de huur van kortweg winkelruimte (zogenaamde 290-bedrijfsruimte waaronder winkels, horeca en ambachtsbedrijven) en overige bedrijfsruimte (zogenaamde 230a-bedrijfsruimte waaronder kantoorruimte en opslagruimte).

 

Ondersteuning of advies nodig?

Bosma van Ast kan u onder meer helpen bij het opstellen van (bijzondere) huurcontracten en huurvoorwaarden, het beantwoorden van vragen of procedures voeren over gebreken, overlast (burengerucht, hennepteelt), achterstallig onderhoud, renovatie, gemengde complexen, huurprijzen en -achterstanden, mede-/onderhuur, zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV), servicekosten en het scheiden van wonen en zorg, faillissement van de huurder, indeplaatsstelling, wijzigen van de huurprijs en  beeindiging van de huurovereenkomst.

Haal VloerSterk als eerste over de vloer

Bel, mail of Whatsapp Jelle en Robert voor al uw vloer vragen.

Noord-Nederland (Robert) 06- 227 82 506 

Midden-Nederland (Jelle) 06- 462 24 658