Bouw- en vastgoedprofessionals

Als bouwprofessional doet u vaak grote investeringen in projecten die veel tijd en aandacht behoeven. Het laatste wat u wilt is dat uw concurrentie er met een project vandoor gaat, er tijdens het traject problemen ontstaan waardoor de voortgang van uw project in het geding komt, of erger nog de kosten ver boven de baten uitrijzen.

 

Loop niet onnodige risico’s

Ook al heeft u als bouwprofessional jarenlange ervaring in de bouw en misschien bent u met uw huidige werkwijze niet eerder in de problemen gekomen, dan nog bestaat dat risico wanneer u afspraken met andere partijen niet helder vastlegt.

Soms ontstaan er problemen omdat bij de contractering onvoldoende rekening is gehouden met bepaalde risico’s en belangen. Ook kunnen problemen ontstaan tijdens de bouw, bijvoorbeeld omdat een van uw contractspartijen in zwaar weer komt te verkeren, er onvoldoende toezicht wordt gehouden, of de bouw vertraging oploopt. Ook nadat de bouw gereed is gekomen kunnen discussies ontstaan over gebreken, meer- of minderwerk of onbetaald gelaten facturen. Bij alle fases in de bouw kunnen wij u begeleiden.

 

 

Als voorbeeld

Veel partijen kiezen er voor om geen intentieovereenkomst met elkaar te sluiten. Maar wist u dat het sluiten van een intentieovereenkomst vele voordelen heeft? In een intentieovereenkomst wordt bijvoorbeeld vaak exclusiviteit afgesproken, zodat u (zonder dat uw concurrentie zijn slag kan slaan) de tijd heeft om uit te zoeken of het betreffende project voor u wel rendabel en haalbaar is. Verder kunnen in een intentieovereenkomst duidelijke afspraken worden gemaakt over wanneer een project al dan niet zal doorgaan en onder welke voorwaarden. Daarmee bereikt u dat, mocht het project uiteindelijk niet doorgaan, u in goede harmonie afscheid van elkaar kunt nemen en een volgende keer weer prettig zaken met elkaar kunt doen.

 

Ondersteuning of advies nodig?

Bosma van Ast vastgoedadvocaten helpen u het juiste contract op te stellen, adviseren u graag over uiteenlopende vraagstukken of procederen wanneer een oplossing niet mogelijk is.

Sipke en Ilse hebben ruime ervaring waar het gaat om het adviseren aan en procederen voor bouwprofessionals als aannemers, installateurs, constructeurs, architecten, vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars, woningcorporaties, makelaars en vastgoedbeheerders. Ook kunnen zij assisteren bij de (ver)koop of (ver)huur van bestaand(e) vastgoed(portefeuilles).

Ilse is lid van de Vereniging voor Bouwrecht(advocaten) en heeft de leergang privaatrechtelijk bouwrecht van het Instituut voor Bouwrecht met goed gevolg afgerond. Zowel Sipke als Ilse heeft daarnaast de postacademische specialistenopleiding Onroerend Goedrecht (Grotius) met goed gevolg afgelegd. Met recht mogen zij zich derhalve specialist op het gebied van vastgoedrecht noemen.

Haal VloerSterk als eerste over de vloer

Bel, mail of Whatsapp Jelle en Robert voor al uw vloer vragen.

Noord-Nederland (Robert) 06- 227 82 506 

Midden-Nederland (Jelle) 06- 462 24 658